Ante Grbavac: Vjerovali smo i nismo se predavali

Rukometaši HMRK Zrinjski sinoć su pred 2000 gledatelja slavili u Gorenjm Vakufu – Uskoplju protiv MRK Sloga 21:24. S obzirom na poprilično turbulentnu sezonu punu uspona i padova, ovo je predstavljalo pravi sportski podvig.

Jedan od junaka susreta bio je i vratar Ante Grbavac koji je s 19 obrana pružio vanserijsku utakmicu.

Nakon domaćeg poraza od Bosne Visoko, dosta je ljudi otpisalo ekipu Zrinjskog. Ipak, sinoć ste prije svega pokazali karakter.

“Mi se nikada nismo predavali i vjerovali smo da možemo iznenadit protivnika. Ovo nam je najzrelija utakmica koju smo odigrali ove sezone. Mali žal ostaje za propuštenim prilikama na domaćem terenu”, ističe Grbavac.

Stanje u klubu je ove sezone bila poprilično turbulentno i dosta nezahvalno. Ipak, igrači nisu odustajali, pokazali su odgovornost i sinoć su potvrdili svoju vrijednost i kvalitet.

“Mislim da je ova utakmica samo pokazatelj da možemo sa svakim igrati. Nitko za nas nije očekivao da možemo napravit čudo, ali mi smo vjerovali i ostvarili smo zacrtano.”

Ove sezone si pretrpio i jednu fazu ozljede koja te neko vrijeme odvojila od terena. Kako se sada osjećaš?

“Na svu sreću radilo se o lakšoj ozljedi koljena koja nije iziskivala dulji boravak van terena. Najveće zahvale za moj oporavak pripadaju kondicijskom treneru Borisu Kajanu.”

Sinoć si bio fantastičan i upisao 19 obrana. Kako se pripremaš za svoje protivnike i kako si vidio sinoćnju utakmicu?

“Najveća priprema za protivnika mi je ostati fokusiran i smiren jer smatram da je to najvažnije za golmana. Sinoć sam pružio dobru utakmicu. To idući put može bit Kozina, Paradžik ili Džidić. Svi se podjednako trudimo i svatko je od nas spreman pomoći koliko može.”

Iako je PlayOff teoretski još u igri, misliš li da je ova momčad mogla više ove sezone da su to uvjeti dozvoljavali?

“Po kvaliteti smo sigurno u samom vrhu lige, ali trenutni uvjeti nam nažalost nisu dozvoljavali da napravimo korak više”, ističe Ante Grbavac.

Rukometaši Zrinjskog svoju sljedeću utakmicu igraju ove subote kada će od 19:00 ugostiti momčad Dervente.