Challenge Cup: SKIF Krasnodar bolji od HMRK Zrinjski

Nakon trideset sati puta, igrači HMRK Zrinjski bili su prisiljeni od strane EHF odigrati prvi susret osmine finala Challenge Cupa svega tri sata nakon dolaska protiv SKIF Krasnodara.

Bila je to utakmica koja se formalno morala odigrati kako bi se izbjegle sankcije od strane “krovne” europske rukometne federacije. Domaćini su iskoristili umor naših igrača te su slavili s nerealnih 39:27 (18:8).

Najbolji u našim redovima bili su Vedran Delić sa šest pogodaka, Filip Vistorop s pet, Dragan Šoljić i Marijan Marić s četiri pogotka, dok je tri upisao Mislav Grgić, dva Nikola Vidačak, a po jedan Martino Kordić, Robert Kožulj i Dragan Pavlović. Iz redova naše momčadi, Dragan Šoljić je proglašen najboljim igračem utakmice.

Drugi susret, koji se igrao svega dan poslije, pokazao je kako je Zrinjski kvalitetan protivnik. Unatoč umoru i u ovoj utakmici, prospavana noć omogućila je kvalitetniju igru naših momaka koja je rezultirala toliko željenom pobjedom od 30:28.

Najbolji u našim redovima bili su Vedran Delić i Filip Vistorop s po sedam pogodaka, Mislav Grgić i Marijan Marić upisali su po pet, dva je dodao Martino Kordić dok su po jedan upisali Mario Babić, Nikola Ivanović, Robert Kožulj i Dragan Pavlović.

Za kraj, sigurno ostaje velika žal što nam put i vremenske prilike nisu išle u korist, jer smo pokazali da bi uz jednu prospavanu noć više mogli svladati i treću momčad ruskog prvenstva. Ipak, ovo je veliko iskustvo za našu momčad, a gostujuća pobjeda u ruskom Krasnodaru sigurno zaslužuje veliki respekt od strane svih protivnika u domaćem prvesntvu. Ova događanja sigurno su još jedna dodatna opomena gradskim vlastima i onima koji bi trebali brinuti o mostarskom sportu, kako se ništa ozbiljno ne može napraviti bez adekvatne infrastrukture.