Darko Martinović novo pojačanje Zrinjskog!

Dani nas dijele od početka proljetnog dijela natjecanja u rukometnoj Premijer ligi BiH. Mostarski Zrinjski drži treću poziciju, poziciju koja vodi u play-off i borbu za naslov.

Mogli su Plemići imati i bolji rezultat, ali mlada momčad Zdravka Medića ispuštala je sva tri boda u gostujućim utakmicama. Nedostajalo je koncentracije i iskustva kako bi Mostarci imali još koji bod više uoči nastavka prvenstva.

Kako se to ne bi ponavljalo u drugom dijelu sezone, Uprava Zrinjskog je angažirala jedno poznato i iskusno ime bh. rukometa.

Riječ je o 34-godišnjem Darki Martinoviću koji će pomoći Plemićima da u dramatičnim završnicama utakmicu okrenu u svoju korist.

Ovaj desni bek dao je svoj prvi intervju za Prvi.tv otkako je ponovno potpisao za klub u kojem je i počeo bogatu karijeru.

„Potpisao sam ugovor na pola godine, to jest do kraja ove sezone i nadam se kako mogu pomoći ovim mladim momcima u borbi za play-off. Dugo sam izbivao van terena, oko tri i pol godine. Igrao sam za švedski Kristianstad kada sam imao ozljedu trbušnog zida i prepona. Odlučio sam završiti karijeru i nisam se aktivno bavio rukometom”, započinje razgovor novi rukometaš Zrinjskog.

Od samog početka sezone Darko Martinović je s ovom ekipom, jer je bio u nadzornom odboru kluba. Svoju bogatu rukometnu karijeru počeo je 1994. godine u Zrinjskom, a sada, nakon 23 duge godine, ponovno oblači dres matičnog kluba kojem svakako može pomoći u nekoliko stvari…

„Dosta puta u prvom dijelu sezone ispuštali smo pobjede u ključnim trenucima. Nedostajalo je koncentracije  kod tih mladih i sjajnih rukometaša. U razgovoru s Upravom odlučio sam vratiti se na parket i pomoći momčadi Zdravka Medića u tim trenucima kada se utakmica prelama. Smatram kako sam još spreman donijeti mirnoću i iskustvo ovim mladim momcima, a to je ono što je nedostajalo ovoj ekipi”, govori Martinović, te nastavlja:

„Držimo tu treći poziciju koja vodi u play-off i učinit ćemo sve da ju i zadržimo. Smatram kako imamo velika šanse za to, jer većinu utakmica s jačim ekipama igramo kući, u našoj neosvojivoj tvrđavi na Bijelom Brijegu. Do sada smo pobijedili sve domaće utakmice, a ne vidim razloga zašto s tim ne bismo i nastavili.”

Ovaj iskusni desni vanjski rukometaš u svojoj je karijeri osim matičnog Zrinjskog nastupao za Izviđač, sarajevsku Bosnu, španjolske Octavio Pilotes Pasadu i Labaro Toledo, a posljednji klub mu je bio švedski Kristianstad u kojem je proveo tri sezone.

Dosta je vremena prošlo od njegovog posljednjeg nastupa u domaćoj ligi, a Martinović ističe kako su razlike očite.

„Smatram kako je liga danas dosta slabija od vremena kada sam igrao. Znate kakva je situacija u našim sportovima, ne ulaže se dovoljno u klubove i mlade sportaše. S druge strane HMRK Zrinjski je jedan od izuzetaka. Ponovno se klub uzdigao i rukomet se vratio u Mostar, te mogu reći kako sam sretan što sam dio svega toga.”

No, vratimo se malo na ono što Plemiće tek očekuje u nastavku…

„Prva četiri kola su ključna i ako izvučemo dobre rezultate u tim utakmicama kasnije će biti lakše. Nakon teškog početnog rasporeda igramo protiv slabijih ekipa, a jači rivali nam dolaze u Mostar… Držimo treću poziciju, ali treba još dosta znoja kako bi se ona i zadržala do kraja. Treba nam mala doza sportske sreće, te da nas zaobiđu ozljede i play-off je tu”, govori Martinović, te se dotiče Vogošće s kojom Zrinjski otvara proljetni dio prvenstva:

„Vogošća? Ona je prva na ljestvici i samim tim i favorit za naslov prvenstva. Imaju dosta dobrih i iskusnih igrača s kojima sam dijelio svlačionicu u sarajevskoj Bosni… To su Divković, vratar Šabanović, te Međić i teško je reći odakle nam prijeti najveća opasnost. Odlična su ekipa i dobro su popunjeni na svim pozicijama. No, ako mi budemo na visokoj razini u obrani, onkvoj kakvu smo imali u dosadašnjim domaćim utakmicama, smatram kako pobjeda ne bi trebala izostati.”

Trener Medić?

„Dobro sam upoznat s njegovim radom, a samim tim se i odavno znamo. Čak smo i igrali zajedno jednu sezonu u Izviđaču. Imam samo najbolje riječi o njemu kao igraču, kao čovjeku i kao treneru. Mislim kako daje svoj maksimum s ovim mladim momcima, a rezultat to i potvrđuje. Drago mi je vidjeti kako je u nekim situacijama ovim igračima više kao roditelj, nego li trener. Uprava je uradila sjajan posao što ga je dovela na mjesto trenera, a on im je to vratio na najbolji način…”

IZVOR: Prvi.tv