Novi val za nove velike uspjehe!

rukomet-zrinjski-press3

Na konferenciji za novinare predsjednik kluba Vedran Škobić kazao je kako će dosadašnji trener Zdravko Medić, s kojim je postignut sporazum o nastavku suradnje, imati veliku ulogu u ispunjavanju zacrtanih ciljeva.

– Proteklih nekoliko sezona bile su jako teške za HMRK Zrinjski, no sve se to promijenilo početkom ove godine kada je u klub došao trener Medić i novo klupsko vodstvo koje je uspjelo stabilizirati klub financijski i organizacijski, a momčad na terenu počela je nizati pobjede – kazao je Škobić.

Dodao je kako se rad u klubu nastavlja još jačim intenzitetom te kako se nada da će HMRK Zrinjski u sljedećih nekoliko sezona biti u samom vrhu bh. rukometa.

Po riječima trenera Medić, rukometaši Zrinjskog koji su “iznijeli” prošlu sezonu i izborili ostanak u Premijer ligi BiH, dobit će priliku i da u novoj sezoni naprave još jedan korak naprijed.

– Postavit ćemo pred njih malo ozbiljnije zadatke i dat ćemo im priliku da se ponovno dokažu. Cilj nam je napredovati nekoliko mjesta prema gore, selektirati momčad i onda bi, možda, godinu poslije krenuli u napad na titulu. Razmatramo i dovođenje prinova kako bi se pojačali na deficitarnim pozicijama, ali nećemo srljati i dovoditi nekoga tko se neće uklopiti u naš sustav rada. Kroz prvenstvo ćemo pratiti gdje smo u problemu, gdje nam fali igrač i u skladu s tim ćemo se pojačavati – istaknuo je Medić.

HMRK Zrinjski najavio je i novi pristup u organizaciji rada kluba pa će tako od sljedeće sezone biti moguće kupiti godišnje članske iskaznice za sponzore i simpatizere kluba, radit će se na otvaranju kluba prema medijima te na povećanju broja djece koja treniraju u školi rukomete.

Što se tiče razvoja mladih igrača, najavljeno je da će se jednaka pažnja posvetiti radu rukometne škole i proširenju “rukometne baze”. Istaknuto je kako se na primjeru Rukometnog kluba Izviđač, koji je s vlastitim igračima ove sezone došao do naslova prvaka BiH, vidi koliko je važno ulaganje u mlade.