Povijest kluba

HRMK “Zrinjski” Mostar je od svog konstituiranja 1992. g. nositelj razvitka rukometnog sporta u gradu Mostaru i Bosni i Hercegovini. U svom djelovanju osobiti kvalitet je iskazao u radu s mladim rukometašima koji su svojom sportskom kvalitetom u nekoliko naraštaja i u velikom broju popunjavali reprezentativne selekcije Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Dokaz tome su bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Darko Martinović, reprezentativac Bosne i Hercegovine te član švicarskog Schaffhausena, Ivan Karačić, reprezentativac Hrvatske i član RK Vardara, Igor Kračić te član reprezentacije Hrvatske i Melsungena, Marino Marić.

Najveći klupski uspjeh je osvajanje Kupa BiH 2017. godine na Final4 turniru u Mostaru na kojem su uz našu ekipu sudjelovali još RK Borac m:tel, RK Maglaj te RK Izviđač CO. Sudionici su organizaciju završnice u Mostaru proglasili najboljom u povijesti.

Veliki napori se ulažu u razvoj škole rukometa koja trenutno čini više od 90% seniorske momčadi koja se natječe u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.