Predstavnici Zrinjskog na Forum Club Handball

Predstavnici HMRK Zrinjski Mostar ovog vikenda boravili su u Zagrebu gdje su bili pozvani na Forum krovne rukometne organizacije koja okuplja i zastupa europske klubove u EHF natjecanjima – Forum Club Handball.

S obzirom da se naša momčad plasirala u nastavak Challenge Cup natjecanja, dobili smo čast prisustvovati redovnoj sjednici. Ispred Kluba, na konferenciji su boravili predsjednik Branislav Stojkić te predsjednik Skupštine Dario Pušić.

Na samom Forumu se raspravljalo o budućnosti europskog rukometa koji se trenutno nalazi u znatnoj krizi. Želja Foruma je uspostaviti bolji odnos s rukometnim savezima kako bi dio marketinških sredstava bio proslijeđen i klubovima koji se bore s velikim financijskim izazovima.

Osim toga, razmatralo se i raspravljalo o novom sustavu natjecanja Lige prvaka koja bi trebala dobiti novi oblik u skorije vrijeme.

Na konferenciji su sudjelovala brojna eminentna rukometna imena te predstavnici najjačih svjetskih klubova. Vrijedi istaknuti kako su naši predstavnici ovu priliku iskoristili kako bi se povezali s navedenim klubovima i razmijenili iskustva. Nakon Foruma, svi predstavnici klubova imali su čast prisustvovati polufinalnim utakmicama Europskog rukometnog prvenstva u zagrebačkoj Areni.

HMRK Zrinjski je predstavljao BiH kao jedini klub koji je prezimio u Europi. Forum Club Handball-u se zahvaljujemo na pozivu i sjajnom gostoprimstvu.