RK Vogošća PH – Upoznajte našeg današnjeg protivnika

U Mostaru će se večeras od 19:00 odigrati derbi XIV. kola rukometne Premijer lige BiH u kojem će se sastati HMRK Zrinjski i RK Vogošća PH.

Gostujuća momčad u domaćem prvenstvu važi kao jedna od najstabilnijih, što potvrđuju i zvučna imena – kako igračka tako i trenerska. U drugom dijelu polusezone, ovu iskusnu momčad preuzeo je bh. stručnjak Kasim Kamenica koji je posljednje angažmane imao u Vojvodini i Zagrebu.

Igrački kadar je poprilično konstantan prethodnih godina. Glavni razigravači su Čičkušić i Bosić, nakon kratkog odsustva ponovno se vratio lijevi bek Stojanović dok je poziciju desnog beka pojačao Mimić koji je pristigao iz visočke Bosne.

Kružnu poziciju zauzeli su mladi Kadrić te iskusni Alen Geko. Lijevo krilo pokriva Jelačić dok se na desnom nalaze Osmanhodžić i novopridošli Bečić koji je nedavno imao kratku epizodu u Izviđaču. Uz standardne Kresu i Zahirovića, ova ekipa je napravila dobar spoj mladosti i iskustva.

Najveća promjena u odnosu na prošlu sezonu jest golmanska pozicija. Na ovom mjestu više nećemo gledati sjajnog Šabanovića kojeg će ove sezone mijenjati Ivanković i Efendić.

Ovi igrači će predstavljati i glavnu opasnost Zrinjskom. Vogošća se često pokazala kao neugodan gost u Mostaru gdje je prethodne dvije sezone i slavila rezultatima 21:23 te 20:23.

U prvom susretu ove polusezone, naši momci su u Vogošći poraženi rezultatom 28:24 iako su se tijekom cijelog susreta nosili i više nego dobro.

Vogošća je u šest gostujućih susreta ove sezone upisala dvije pobjede (protiv Konjuha i Slavije) te četiri poraza (protiv Goražda, Sloge GV-U, Borca i Gračanice).

Susret HMRK Zrinjski – RK Vogošća PH na rasporedu je večeras od 19:00 u dvorani na Bijelom brijegu.