Zdravko Medić: Pobijediti u prvenstvu i nadoknaditi pet golova u Kupu!

U prostorijama HMRK Zrinjski Mostar danas je održana konferencija za medije uoči dvomeča s RK Bosna Sarajevo.

Prvenstveni susret je na rasporedu sutra, u subotu od 20:00 u dvorani na Bijelom Brijegu, dok se uzvrat Kupa BiH igra u srijedu, 29.03. od 18:30 kada će Plemići pokušati dostići zaostatak od pet pogodaka iz prve utakmice.

Medijima su se obratili trener Zdravko Medić, predsjednik Uprave Vedran Škobić, dopredsjednik novoosnovanog RS FBiH te Maja Mustapić, ravnateljica Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama koja je predstavila suradnju s HMRK Zrinjski povodom obilježavanja Dana osoba s autizmom, 2. travnja.

 „HMRK Zrinjski odlučio je izaći u susret osobama s posebnim potrebama, te će 29. ožujka na utakmici Kupa BiH zajedno s rukometašima Bosne upriličiti obilježavanje Dana osoba s autizmom.  Ovim potezom želimo potaknuti javnost da na ove osobe gledaju kao naše prijatelje, naše sugrađane i kao ljude ravne sebi“, istaknuo je Vedran Škobić.

17409797_1468126799875772_26184594_n

Rukometaši Zrinjskog i Bosne tim će povodom izaći u svijetlo-vplavim majicama, koje su zaštitna boja osoba s autizmom, a iste će gledatelji moći kupiti na ulazu u dvoranu u srijedu, čime će pomoći Osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama: „Djeca vole sport, nogomet, rukomet, košarku. Upravo zbog toga se želimo zahvaliti HMRK Zrinjski što su prepoznali važnost davanja podrške u obilježavanju dana osoba s autizmom“, istaknula je Maja Mustapić.

Kratak osvrt na prethodno osnivanje Rukometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine dao je i Dario Pušić, dopredsjednik Saveza: „Predsjednik UO RS FBIH je Hamid Džandžanović i tu će dužnost obavljati dvije godine nakon čega ćemo izvršiti rotaciju. Za predsjednika Skupštine izabran  je Branko Vukojević, a za dopredsjednika Ismir Brkić i tu će također biti isti princip rotacije kao i prethodno. Ovo je veliki korak za bh rukomet s obzirom da sada slijedi preregistracija krovnog Saveza i usklađivanje statuta sa novim zakonom o sportu“, naveo je Pušić.

ZdravkoMedic

Rukometni osvrt na dvije utakmice koje slijede dao je trener Zrinjskog, Zdravko Medić: „Čekaju nas dvije jako važne utakmice, s obzirom da smo prethodno već najavili da su nam cilj Final4 Kupa BiH te Liga4, odnosno treće mjesto u ovom dijelu prvenstva. U kratkom vremenu igramo dvije utakmice s istim protivnikom. Ipak, motiva sigurno neće nedostajati s obzirom da se radi o dva različita natjecanja gdje su pobjede prijeko potrebne. U subotu je bitno pobijediti pa makar to bilo i jedan razlike. Što se tiče Kupa, smatram da smo ekipa koja može nadoknaditi pet razlike i uvjeren sam da ćemo to i pokazati na terenu. Što se tiče igračkog kadra, tu nećemo moći računati samo na Maria Babića koji se trenutno oporavlja od ozljede. Analizirali smo Bosnu, znamo odakle prijete najveće opasnosti i pokušati ćemo ispraviti propuste iz prethodne utakmice Kupa koju smo prije nešto manje od mjesec dana igrali u Sarajevu.“

Prvenstvena utakmica između HMRK Zrinjski i RK Bosna je na rasporedu u subotu, 25.03.2017. od 20:00 u dvorani na Bijelom Brijegu.