Zrinjski pobjedom od 27:21 osigurao Final4 Kupa BiH!

Rukometaši HMRK Zrinjski su u srijedu ispisali klupsku povijest plasiravši se na Final4 Kupa BiH! Iako su u prvom susretu u Sarajevu poraženi od RK Bosna s 26:21, Plemići su nošeni neviđenom podrškom s tribina slavili s 27:21 te tako osigurali završnicu turnira.

Bila je ovo prava drama, iako su rukometaši Zrinjskog od prve minute vodili i zadavali ritam ovoj utakmici. Tako smo u prvom poluvremenu već imali prednost koja je u jednom trenutku bila i toliko priželjkivanih 5 razlike, ali se na odmor otišlo s prednošću od 14:11.

U drugo poluvrijeme su Mostarci ušli još fanatičnije, ubrzali su igru te su na trenutke vodili i s 6 razlike imajući napade i za više. RK Bosna je u posljednjim sekundama imala napad za 27:22, rezultat koji bi ih vodio u završnicu Kupa, ali su se Mostarci obranili i sasvim zasluženo slavili.

image00003_47347370

Plemiće su do pobjede predvodili Vedran Delić sa 7 i Bernard Mandarić sa 6 pogodaka. Darko Martinović zabio je 5, a Sarajlić i Bošković po 3 gola. Marić je postigao 2, a Vistorop 1 pogodak. Velik doprinos dala je i naša obrana na čelu sa sva tri vratara – Damjanom Šarcem, Marinom Paradžikom i Željkom Kozinom.

Kod gostiju je najbolji bio Marko Komnenović s 8 golova.